Veel schade na voorrangsfout op N340 bij Dalfsen

Dalfsen – Er heeft vanavond een forse aanrijding plaatsgevonden op de Hessenweg (N340) bij Dalfsen. Dit gebeurde rond kwart over acht bij de kruising met de Veldweg. Een automobiliste reed op de N340 in de richting van Oudleusen toen ze vanaf links werd geraakt. De bestuurster van een auto met Duits kenteken reed op de Veldweg richting de N340. Ze zag de bestuurster van de zwarte Kia over het hoofd, en reed de provinciale weg op.

Precies op dat moment kwam de andere auto in het pad van de zilveren Ford. De wagen botste vol in de linkerflank van de Kia. Deze gleed daarna zo’n 15 meter weg de berm in. De wagen miste daarbij onder andere een lantaarnpaal, en plette enkel een reflectorpaaltje. Beide bestuursters konden ongedeerd uitstappen, en hadden enkel wat last van de plek waar de gordel had gezeten.

Tijdens de nasleep van het ongeluk was de afslag van de N340 naar de Welsummerweg tijdelijk afgesloten voor verkeer. Ook was de rijbaan op de N340 in de richting van Oudleusen deels gestremd. Het verkeer werd begeleid door de politie. Een bergingsbedrijf heeft beide zwaar beschadigde auto’s opgetakeld, en de vrijgekomen brokstukken opgeruimd.