Veel schade bij forse aanrijding op oversteek N348 bij Lemelerveld

Lemelerveld – Op de Ommerweg (N348) tussen Luttenberg en Lemelerveld heeft vanmiddag een ongeval plaatsgevonden. Het ging kort na half drie bij de oversteek van de Oude Twentseweg net ten zuiden van wegrestaurant De Lantaren. Een zwarte Renault reed op de Oude Twentseweg vanaf Luttenberg en wou de N348 oversteken om deze te vervolgen. Daarbij werd een donkergrijze Volkswagen uit de richting van Raalte over het hoofd gezien, met een forse aanrijding tot gevolg.

Ondanks een uitwijkpoging botste de Volkswagen op forse snelheid op de bestuurders deur van de Renault. De Renault eindigde na de aanrijding in een naastgelegen sloot. De mannelijke bestuurder van de Volkswagen bleef ongedeerd. De bestuurder van de zwaar beschadigd geraakte Renault, een man op leeftijd, is een korte tijd gecontroleerd en behandeld in een ter plaatse gekomen ambulance, maar hoefde uiteindelijk ook niet naar een ziekenhuis te worden vervoerd.

De man is door zijn dochter opgehaald. Tijdens de nasleep van het ongeval was de rijbaan richting Raalte afgesloten, de politie begeleide het verkeer voorbij het ongeval. Tijdens de berging van de Renault werd de weg tijdelijk volledig afgesloten.