Twee vrouwen gewond na ongeval met mestwagen op N348 bij Lemelerveld

Lemelerveld – Twee vrouwen zijn vanavond gewond geraakt bij een ongeval op de Deventerweg (N348) net ten noorden van Lemelerveld. Het ging daar rond acht uur mis toen de bestuurster van een personenauto vanaf de Vilstersestraat linksaf de N348 richting Raalte op wilde rijden.

Bij het oprijden van de kruising werd de Toyota op de linker voorhoek geraakt door een vrachtwagen. Die reed al op de doorgaande weg, en ging in de richting van Ommen. Door de klap tolde de auto om, en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen wegmeubilair naast een nabijgelegen fietspad. Gelukkigerwijs stonden daar geen fietsers te wachten.

De bestuurster van de auto kon al snel worden opgevangen in een ambulance, voor de passagiere moest een tweede ambulance ter plaatse komen. Beide vrouwen zijn per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. De vrachtwagenchauffeur bleef fysiek ongedeerd.

Tijdens de nasleep werd de weg vanaf de kruising richting Ommen afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer tussen Lemelerveld en Ommen werd daarmee flink gehinderd; maar tot grote vertragingen kwam het niet. Begeleid door de politie en de wegbeheerder kon het verkeer om en om passeren via de tegemoetkomende rijbaan.

Het team Forensische Opsporing Verkeer van de politie heeft de sporen vastgelegd, en onderzoek gedaan naar het ongeval. Aangezien beide voertuigen een verkeerslicht hebben gepasseerd is het aannemelijk dat een rood verkeerslicht voorbij is gereden is, dit maakt ook onderdeel uit van het onderzoek.

De lading mest in de tank achter de betrokken vrachtwagen is door het bedrijf overgepompt in een andere tankwagen, waarna de trekker is afgesleept. De verwoeste personenauto, waarvan alle airbags afgingen, is eveneens afgesleept.