Twee personen gewond na val door dak manege in Den Ham

Den Ham – Twee mannen zijn vanmorgen gewond geraakt bij een bedrijfsongeval bij een manege in Den Ham. Het ging rond de klok van elf uur mis bij Manege de Ruiterhoek aan het Ruiterpad ten oosten van Den Ham. Twee ambulances, politie en meerdere brandweer voertuigen kwamen met spoed ter plaatse. Ook werd een mobiel medisch team per traumahelikopter onderweg gestuurd.

Ter plekke bleken twee mannen door het dak naar beneden te zijn gevallen en terecht te zijn gekomen in de ‘paardenbak’. De mannen waren bezig met werkzaamheden voor de aanleg van zonnepanelen. Een voorbijlopende buurman verteld dat een Duits bedrijf afgelopen maandag is begonnen met de werkzaamheden, maar dat voor zover hij had gezien dit zonder zekering gebeurde. Aan de binnenkant van de hal zijn tevens geen valnetten te zien. Wel is aan de onderste rand van het dak een opstaand hek neergezet.

Beide mannen zijn door hetzelfde gat naar beneden gevallen, voor zover nu duidelijk was dit ter hoogte van de bovenste rij -het dichtst bij de nok- van licht doorlatende golfplaten. Wat de aard en ernst van de letsels van beide mannen zijn is op dit moment nog onbekend. Beide zijn per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd, bij één van hen gebeurde dit met zwaailichten en sirene. Het opgeroepen mobiel medisch team werd onderweg afbesteld. Een woordvoerder van de Inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, verteld nog niet op de hoogte te zijn van het ongeval.