Terugrit van vakantie in Ommen eindigt in vlammen bij Oudleusen, caravan en bagage gered

Oudleusen – De terugrit van een vakantie in Ommen is vanmiddag in miserie geĆ«indigd. Een man uit Zwolle was ongeveer halverwege op weg naar huis met zijn caravan toen de trekkende auto bij Oudleusen vlamvatte. De bestuurder reed daar op de Hessenweg (N340) toen hij vreemde geluiden uit het motorcompartiment hoorde komen, en merkte dat de wagen vermogen inhield. Hij sloeg daarop af bij de kruising met de Dennenkamp. Daar kwam de auto tot stilstand, en wou deze niet meer verder rijden. De bestuurder opende de motorkap en ontdekte de brand.

De man koppelde snel de caravan los, en wist de bagage nog uit het voertuig te halen. De brandweer van Dalfsen en Nieuwleusen was ondertussen met spoed onderweg. De brandweer had het vuur relatief snel onder controle, maar er kon niet worden voorkomen dat de auto volledig ten prooi ging aan de vlammen.

Het vuur kreeg ook vat op droog gras dat naast de auto stond, maar de brandweer kon voorkomen dat dit vuur zich verder verspreide.

Doordat de combinatie niet op de provinciale weg stond ondervond het verkeer daarop geen hinder van de brand. De man zat alleen in de auto en bleef ongedeerd; zijn vrouw en kinderen waren hem al voorgegaan richting Zwolle. Wat de precieze oorzaak van de brand is zal waarschijnlijk een raadsel blijven. De eigenaar had de acht jaar oude Kia vandaag net een week op naam staan. De verwoeste auto is afgevoerd door een bergingsbedrijf.