Tankwagen belandt op de kop in sloot naast oprit N48 bij Balkbrug

BALKBRUG – Een gevulde tankwagen is vanmiddag naast een oprit van de N48 bij Balkbrug terecht gekomen. Rond kwart over één ging het mis op de oprit vanaf de N377 naar de N48 richting Ommen. De combinatie bestaande uit een trekkende vrachtwagen en tankwagen kwam in de zachte berm, kantelde, en eindige ondersteboven in de sloot naast de oprit. Hoe het kon gebeuren dat de combinatie naast de weg kwam is nog onduidelijk. In de sloot staat een laagje water maar dit is geen gevaar geweest voor de chauffeur.

Een agent controleert een uitdraai van de tachograaf.

Alle hulpdiensten werden opgeroepen om met spoed naar de plaats van het ongeluk te komen. De brandweer hoefde de chauffeur niet te bevrijden, hij kon zelf uit de op de kop liggende truck klimmen via het raampje van de passagiersdeur. De brandweer zorgde ervoor dat eventueel lekkende brandstof werd opgevangen en stelde het voertuig verder veilig. In de tank werd circa 30 ton wei (varkensvoer) vervoerd wat de sloot in liep.

De chauffeur is na een korte behandeling in een ter plaatse gekomen ambulance voor extra controle naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. Hij liep alleen wat kneuzingen op en kon tegen het einde van de middag weer naar huis. De oprit vanaf Balkbrug richting Ommen is tijdens de hulpverlening en de daaropvolgende berging van de vrachtwagen afgesloten voor al het verkeer.