Peugeots botsen hard op elkaar op parallelweg N340 bij Oudleusen, bestuurders gewond

Oudleusen – Twee personen zijn vanmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de zuidelijke parallelweg van de Hessenweg (N340) bij Oudleusen; die ook Hessenweg heet. De twee auto’s, toevallig beide van fabrikant Peugeot, botsten daar frontaal op elkaar. In beide voertuigen zaten enkel de bestuurders, een man en een vrouw. Omstanders en omwonenden verleenden eerste hulp.

De beide bestuurders werden uit de voertuigen geholpen, en opgevangen op stoelen van omwonenden. De ingeseinde hulpdiensten kwam met spoed ter plaatse. Na kort ter plaatste te zijn verzorgd werden beide bestuurders per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd, één van de ambulances vertrok met spoed.

De achtergebleven ravage laat zien dat het een hard samenkomen moet zijn geweest. Het kenteken van één van de voertuigen bleef achter de voorbumper van de ander. Hoe het kon gebeurden dat de voertuigen van dezelfde Franse fabrikant botsten op de secundaire weg is nog onduidelijk.

De Verkeersongevallenanalyse dienst van de politie doet hier ter plaatse onderzoek naar. Een bergingsbedrijf zal beide zwaar beschadigde Peugeots, de één een 207 en de ander een 307, afvoeren. De parallelweg is tijdens de hulpverlening en nasleep afgesloten voor al het verkeer.