Motorrijder komt om het leven bij aanrijding buiten Den Ham

Den Ham – Een motorrijder is vanavond om het leven gekomen bij een aanrijding buiten het Overijsselse Den Ham. De motorrijder kwam rond half negen in botsing met een auto. Dit gebeurde op de Ommerweg (N341) tussen Den Ham en Ommen, ter hoogte van spoorwerkbedrijf Wetering.

De motorrijder werd na de botsing gelanceerd, en kwam verderop terecht. Omstanders verleenden direct eerste hulp, en er werd gestart met reanimeren. Helaas mocht de hulp niet meer baten. De motorrijder overleed op de plaats van het ongeval.

De automobilist werd opgevangen bij een naastgelegen woning, maar bleef fysiek ongedeerd. De automobilist kwam uit de richting van Den Ham, en de motorrijder vanaf Ommen. Omstanders vertellen dat de automobilist afsloeg naar een erf, en de tegemoetkomende motorrijder daarbij over het hoofd zag. De Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie doet onderzoek; dit zal moeten uitwijzen wat er exact is gebeurd.

De ravage na het ongeval was enorm. Het wegdek lag bezaaid met onderdelen en glassplinters. Een motorlaars lag tientallen meters van het slachtoffer in de berm. De motorfiets en auto raakten beiden zwaar beschadigd. De Ommerweg (N341) ter hoogte van het ongeval werd direct afgesloten voor al het verkeer. Het is nog niet duidelijk hoelang het onderzoek en de afsluiting nog duren.