Man (42) aangehouden na steekincident in Dedemsvaart; 16-jarige gewond aan hand

Dedemsvaart – De politie kreeg gisteravond rond kwart over negen een melding dat een man twee jongens, van 16 en 17 jaar, met een mes bedreigde in de omgeving van multifunctioneel centrum ‘De Baron’ in Dedemsvaart. De 16-jarige jongen raakte daarbij gewond aan zijn hand. Hijs is met een snijwonde in zijn linker hand het multifunctioneel centrum op de hoek van de Julianastraat en de Prins Bernhardstraat binnen gelopen. De jongen is daar opgevangen, en kon na de behandeling van zijn verwondingen weer naar huis.

De verdachte liep na het incident weg. Maar kort voor tien uur kwamen de aanwezige agenten gehaast het gebouw uit en spoedde zich naar het straatje tussen de parkeerplaats achter ‘de Baron aan de Prinses Julianastraat en de Tuinstraat. Hier bleek de verdachte te lopen. De politie heeft de 42-jarige man uit Dedemsvaart aangehouden. De man is geboeid afgevoerd naar een arrestantencomplex en zit op het moment vast, hij wordt gehoord over de zaak.

Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd loopt. Politiewoordvoerster Nanda kappers verteld dat de politie in gesprek is met getuigen en de slachtoffers om te onderzoek wat er precies heeft voorgevallen. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden gevraagd zich te melden.