Hooischuur in buitengebied van Witharen verwoest door brand

Witharen – Een hooischuur aan De Stouwe in het buitengebied van Witharen is op de avond van Koningsdag verwoest door een brand. Het vuur werd rond elf uur ’s avonds ontdekt in het weiland vlak bij de Kampendwarsweg. Een kleine tien minuten na de eerste melding schaalde de brandweer op naar het sein grote brand. De brandweer heeft na aankomst de hevigste vlammen eerst neergeslagen, en voorkomen dat het vuur verder kon uitbreiden.

Het was daarna wachten op een mobiele kraan. Deze werd ingezet om de schuur en het hooi uit elkaar te trekken, zodat alles goed geblust kon worden. Er kwam veel rook vrij bij de brand. Ondanks dat de zon al lang onder was waren de rookwolken van afstand te zien, mede door de krachtige maan.

Bluswater werd uit een nabijgelegen sloot gepompt. De eigenaren vertellen het vermoeden te hebben dat de brand door derden is ontstaan. Al dan niet met opzet. Er zijn al vaker blikjes en andere resten van ‘hangen’ gevonden. Er is geen elektriciteit bij de schuur, dus kortsluiting is uitgesloten.