Ford Sierra klapt na aanrijding tégen schaapskooi in Dalfsen, bestuurder gewond

Dalfsen – Bij een aanrijding tussen twee auto’s op de Schaapskooiweg in Dalfsen is vanmiddag een automobilist gewond geraakt. Het ongeval gebeurde rond half zes vanmiddag toen één van de betrokken auto’s van een erf af kwam rijden, en de bestuurder de andere auto die richting Dalmsholte reed niet opmerkte.

De bestuurder van die onopgemerkte Ford Sierra probeerde gezien de bandensporen nog af te remmen, maar een aanrijding bleek niet te vermijden. De Škoda Karoq stond al een eindje de weg op richting Dalfsen, en werd op de rechtervoorkant geraakt.

Met die klap ging zoveel kracht gepaard dat de Škoda een stuk werd omgeduwd. De Ford kwam na de samenkomst links naast de weg tot stilstand tegen de schuur van de Dalfser schaapskooi. Voorbijgangers en omwonenden verleenden direct eerste hulp. De bestuurder van de met moderne veiligheidssystemen Škoda kon ongedeerd uitstappen.

De bestuurder van de Ford bracht het er iets onfortuinlijker vanaf. Een burgerhulpverlener stapte achter in de auto om, in afwachting van de hulpdiensten, de man zijn nek te stabiliseren. De auto was niet voorzien van airbags, en het sportieve stuur raakte flink verbogen. In de voorruit zat een flinke naar buiten gedrukte deuk. De bestuurder liep dan ook in ieder geval een hoofdwond op.

De brandweer zette het nodige redgereedschap al klaar om indien nodig de bestuurder uit de auto te knippen. Maar na controle door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel kon de bestuurder zelf uitstappen en naar de ambulance lopen. Uiteindelijk is de man voor verdere controle per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd.

Zowel de Škoda als de bijna 30 jaar oude Ford Sierra raakten zwaar beschadigd. De geraakte schuur leek op het oog weinig schade te hebben opgelopen, wel was een deel van de stenen muur gescheurd. De Schaapskooiweg was tijdens de nasleep van het ongeval afgesloten voor doorgaand verkeer.