Fietsster (73) komt om het leven na botsing met auto bij Rechteren

Rechteren (Dalfsen) – Een 73-jarige vrouw is vanmiddag om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Tolhuisweg bij Dalfsen. Dit gebeurde rond drie uur, vlak bij het punt waar de weg eindigt op de Dalmsholterweg en Rechterensedijk, bij het Kasteel Rechteren. De hulpdiensten, waaronder twee ambulances, gingen met spoed naar de locatie. Ook een mobiel medisch team ging per traumahelikopter onderweg. Ter plaatse werd de vrouw gereanimeerd, maar dit mocht niet meer baten. De vrouw overleed op de plaats van het ongeval. De traumahelikopter werd afbesteld en keerde om.

De Verkeersongevallenanalyse dienst van de politie heeft onderzoek gedaan op de plaats van het ongeval. Het lijkt er vooralsnog op dat de twee fietsers per abuis op de hoofdrijbaan terecht zijn gekomen. Alle betrokkenen reden in de richting van Vilsteren op de hoofdrijbaan. Toen de fietsers inzagen dat er een apart fietspad was wilden zij oversteken daarnaartoe. De eerste fietser, een man, deed dat succesvol. De vrouw volgde ogenschijnlijk blindelings, en kon niet meer worden ontweken door de bestuurster van de auto. De vrouw werd geschept en kwam te overlijden.

De bestuurster van de auto bleef fysiek ongedeerd. Na een eerste verklaring te hebben afgelegd is ze door de politie naar huis gebracht. Ook de man bleef fysiek ongedeerd, en is eveneens door de politie naar huis gebracht. Het ongeval vond plaats naast het drukke fietspad tussen Vilsteren en Dalfsen. Het gehele wegvak, inclusief het fietspad, werd tijdens de nasleep van het ongeval voor al het verkeer afgesloten. Verbazingwekkend konden niet alle fietsers hier begrip voor opbrengen.