Fietser gewond in Lemelerveld nadat omleidingsbord óp hoofd valt

Lemelerveld – Een fietser is op het einde van de middag gewond geraakt bij een naar het lijkt bizar ongeval in Lemelerveld. De man fietste rond kwart voor zes over de Kerkstraat in de richting van de Vilstersestraat. Wat er precies gebeurde is nog onduidelijk. Maar volgens getuigen viel een omleidingsbord precies op het verkeerde moment om, en werd de fietser erdoor op het hoofd geraakt.

Hij kwam daarna ten val op het wegdek, vlak voor het terras van Zwakenberg Eten & Drinken. Omstanders verleenden direct eerste hulp, en seinden de hulpdiensten in. De man liep in ieder geval een flinke hoofdwond op. Nadat de man werd gestabiliseerd is hij met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Een lokale ondernemer heeft met een emmer water en bezem de stille getuigen van het ongeval schoongemaakt.

Het lijkt erop dat het bord, een omleidingsbord voor werkzaamheden aan de Deventerweg, niet stevig genoeg is neergezet. De politie heeft de wegbeheerder gevraagd het bord weer terug te plaatsen. De fiets van de man is in de buurt veilig gestald. Tijdens de nasleep van het ongeval was de Kerkstraat tussen de Vilstersestraat en de Meester Gorisstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. De hinder viel mee, doordat het verkeer via de parkeerplaats op het Kroonplein kon passeren.