Drie gewonden bij botsing op Welsummerweg bij Dalfsen

Dalfsen – Drie personen zijn vanmiddag gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto’s ten oosten van Dalfsen. Rond kwart over vier vond het ongeval plaats op de kruising van de Welsummerweg en De Stokte. De bestuurder van Volkswagen Golf Plus reed vanaf Dalfsen op de Welsummerweg en gaf bij de kruising door een onbekende oorzaak geen voorrang aan de van rechts komende Volvo XC60. Een aanrijding volgde, waarbij de linker voorkant van de Volkswagen tegen de B-stijl en achterdeur van de Volvo botste. De cross-over SUV eindigde daarna met de rechter achterzijde tegen een boom naast de weg. De Golf kwam tot stilstand in de berm naast de weg, op de rand van een diepe sloot.

Voorbijgangers verleenden direct eerste hulp en seinden de hulpdiensten in. Een passant stapte achter in de Golf en hield de nek van de bestuurder stabiel. Beide inzittenden van dat viertuig hadden namelijk nek- en rugklachten. Nadat de politie ter plaatse was gekomen werd ook de brandweer opgeroepen om met spoed ter plaatse te komen. De vrouwelijke passagier werd uit de auto geholpen. Ze zat niet bekneld, maar er was weinig ruimte naast het voertuig. Ondertussen werd er een zeil tevoorschijn gehaald om de mannelijke bestuurder droog te houden. Nadat een derde ambulance met spoed naar de plaats van het ongeval kwam is ook deze man uit het voertuig geholpen. Beide inzittenden van de Golf zijn elk per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd.

Net zoals in de Golf zaten ook in de Volvo een man en vrouw. De vrouwelijke inzittende van dit voertuig raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De mannelijke inzittende kwam met de schrik en spierpijn vrij, en reed voor in deze ambulance mee. Beide voertuigen raakten fors beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. Tijdens de hulpverlening was de Welsummerweg tijdelijk voor al het verkeer afgesloten.