Brand in Sterrenbos tegenover camping Starnbosch, half voetbalveld verwoest

Dalfsen – Op de middag van zondag 5 augustus is kort na drie uur een bosbrand ontdekt in het Sterrenbos ten zuiden van Dalfsen. De brandweer rukte direct groots uit. “Wij hebben direct groot opgeschaald. Door snel optreden is verdere uitbreiding voorkomen.” aldus veiligheidsregio woordvoerder Jan Wittenberg. Ongeveer 2500 vierkante meter natuurgebied ging in vlammen op. De brand woedde hemelsbreed ongeveer 450 ten oosten van Camping Starnbosch. De hulpdiensten gingen van de Sterrenbosweg tegenover de camping het moeilijk te betreden bos in. De hulpdiensten zetten twee pelotons in en kwam met veel voertuigen uit de weide omgeving naar de plek van de brand.

Op de rand van de camping stonden de vele gasten toe te kijken naar het optreden van de brandweer.
Op de rand van de camping stonden de vele gasten toe te kijken naar het optreden van de brandweer.

Op de rand van de camping stonden de vele gasten toe te kijken naar het optreden van de brandweer. De 34-jarige Anja die met haar vriendin, twee zoons, en dochter op de camping staat verteld “Het was wel even schrikken toen we de rookpluim zagen, maar we hoorden van alle kanten al sirenes aan komen.” “Al snel bleek het nogal een stuk het bos in te zijn. Dat is toch wel fijn om te horen.” vervolgd ze later.

Omstreeks vier uur, een uur na het ontdekken, kon de brandweer het sein brandmeester geven. De brandweer verwacht nog wel even bezig te zijn met nablus werkzaamheden. De ‘hand crew’ van de brandweer Overijssel komt naar de plaats van de brand om hier mee te helpen. Deze ‘hand crew’ maakt gebruik van speciale gereedschappen zoals rugzakken met watervernevelaars om de brand tot in de grond te blussen.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. Er zijn geen aanwijzingen dat er sprake is van brandstichting, maar dit kan ook nog niet worden uitgesloten. De politie heeft van een aantal mensen verklaringen opgenomen.

De exacte locatie van de brand ten opzichte van de camping.
De exacte locatie van de brand ten opzichte van de camping.