19-jarige uit Zwolle zwaar gewond na steekpartij in Den Ham

Den Ham – In de nacht van zaterdag 31 maart op zondag 1 april is aan de Kottengoren in Den Ham een 19-jarige man uit Zwolle levens gevaarlijk gewond geraakt na te zijn neergestoken. Het slachtoffer is na reanimatie op straat met spoed naar het ziekenhuis in Almelo vervoerd. Niet veel later is een 18-jarige verdachte uit Den Ham aangehouden.

Rond de klok van 00:30 kreeg de politie meldkamer een melding van een steekpartij. Meerdere politie eenheden een ambulance rukten met spoed uit naar de Kottergoren in Den Ham. Ter plaatse troffen de hulpdiensten buiten een zwaar gewonde 19-jarige jongen uit Zwolle op straat aan. Na reanimatie op straat werd hij met spoed per ambulance overbracht naar het ziekenhuis in Almelo. De politie sprak ter plaatse met getuigen zochten naar de dader van het steekincident. Kort na 1:00 uur is een 18-jarige verdachte uit Den Ham op de fiets aangehouden.

Het slachtoffer is vannacht direct geopereerd aan zijn verwondingen. Op de locatie aan de Kottergoren werd een verjaardag gevierd. Daar ontstond volgens de geschrokken omstanders een ruzie en aansluiteind het steekincident.

De politie heeft met veel getuigen gesproken het dit ook vandaag nog gedaan. In de nacht van zaterdag op zondag hebben forensische rechercheurs van de politie onderzoek gedaan op de plaats van het incident. De verdachte zal vandaag worden gehoord aan het politiebureau.