Zwemmen met een vin tijdens ‘zomertour’ bij camping de Kleine Wolf

Stegeren – Achttien zeemeerminnen en -mannen doken vanmorgen onder aanmoediging van onder andere wethouder Ko Scheele het water in bij camping de Kleine Wolf in Stegeren. Ze deden daar mee aan de ‘Zomertour’. Als eerste mocht de jeugd daar ervaren hoe het is om met een vin te zwemmen; net als een zeemeermin of -man. Daarna mochten ze figuren maken in het water tijdens een lesje synchroonzwemmen. Na de middag geeft Patrick Pearson, zwemcoach van de topsporters, een clinic. Na afloop mogen de kinderen hem vragen stellen over hoe het is om een topcoach te zijn.

Zomertour

Tijdens de zomervakantie reist de ‘Zomertour’ met een team van sportpromotors, trainers en topsporters door de provincie Overijssel langs 25 zwembaden, campings en vakantieparken. De tour is bedacht door eigenaresse Yvonne Tamminga van organisatiebureau SportYv uit Hasselt, en wordt georganiseerd in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Tijdens de bezoeken worden er kosteloos diverse sportactiviteiten aangeboden aan inwoners, campinggasten en andere geïnteresseerden.

De provincie ondersteunt het programma, en in opmaat naar het provinciaal Sportakkoord is een samenwerking geïnitieerd tussen Sportservice Overijssel, Topsport Overijssel, de Koninklijke Nederlandse Zwembond, Beachsoccer Nederland, Badminton Nederland, sportbedrijven in de provincie, zwembaden, campings en vakantieparken om het sportstimuleringsprogramma uit te rollen. Het programma levert volgens de provincie een mooie bijdrage aan zelfstandig leven en gezond bewegen, en stimuleert het de samenwerking tussen partijen in de provincie op een positieve wijze.

Bewegingsvrijheid

Het startschot van de tour werd 13 juli in Hasselt gegeven door gedeputeerde Roy de Witte. “Het coronavirus heeft ons in onze bewegingsvrijheid beperkt. Nu we weer meer naar buiten kunnen, hoop ik dat Overijsselaars meer gaan bewegen. Want dat draagt bij aan een gezonde leefstijl. De activiteiten van de Zomertour zijn laagdrempelig zodat iedereen mee kan doen. We hopen dat Overijssel hiermee lekker in beweging komt!”, aldus Gedeputeerde De Witte.

Gisteren was de ‘Zomertour’ bij camping de Koeksebelt in Ommen. 21 augustus komt de tour weer langs bij de Kleine Wolf, en de dag daarna is vakantiepark Beerze Bulten in Beerze aan de beurt.