Zaaikaravaan trekt door Ommen, en deelt gratis inheems bloemzaad uit

Ommen – Een bonte karavaan heeft vanmorgen kort door Ommen getrokken. Dit omdat het vandaag de Dag van de Aarde is. The Pollinators vieren dat door gratis inheems bloemzaad uit te delen aan wie maar wil. De mensen die werden voorzien werden uitgenodigd om de zaadjes op verschillende plekken te zaaien. Dit alles om bestuivende soorten zoals bijen en vlinders een handje te helpen.

Zij hebben het namelijk moeilijk, en kunnen volgens campagneleider Joost van Beek wel wat extra voedsel gebruiken. “Door inheemse wilde bloemen in te zaaien helpen we insecten aan meer en gevarieerder voedsel. Met deze actie willen we mensen aanmoedigen rondom hun eigen huis bloemen voor bijen in te zaaien”, aldus Van Beek.

Ben Bakkenes, groenspecialist bij de gemeente Ommen, deelt een zakje met bloemzaadjes uit.

De opvallend geklede groep werd vergezeld door Ben Bakkenes, groenspecialist bij de gemeente Ommen: “Biodiversiteit is ook voor de gemeente een belangrijk thema. Wij werken aan een plan van aanpak om de komende jaren de nodige stappen te zetten. Belangrijk daarbij is dat we dat samendoen met inwoners, agrariërs, scholen, milieuorganisaties en wijkverenigingen. Deze actie van The Pollinators betrekt inwoners actief en daarom steunen wij het van harte”, aldus Bakkenes.

De zakjes met zaad, goed voor zo’n twee vierkante meter aan inheemse bloemen zoals duizendblad, korenbloem, en vertakte leeuwentand kunnen vanaf vandaag als onderdeel van de actie ook gratis worden opgehaald bij de balie in het gemeentehuis. Let wel; OP=OP.