Winnaar (pr)ijsvraag Ekkelenkamp proeft ‘zijn’ smaak

Ommen – De winnaar van de (pr)ijsvraag die Ron Ekkelenkamp -eigenaar van de bekende ijssalon- organiseerde ter ere van het 80-jarige jubileum van de ijssalon mocht vanavond als eerste de door hem bedachte smaak proeven.

Deelnemers konden vanaf 2 mei de door hun bedachte smaken insturen via de ijsjesconfigurator op een speciaal gemaakte website. Tot de avond van 21 mei was het insturen mogelijk waarna de jury van de ijssalon uit de ruim zeshonderd inzendingen de negen leukste, meest originele en lekkerste ijsjes uitzochten die doorgingen naar een stemronde. De jury koos extreem variërende smaken, namelijk: Sweet chocolate Chili, Pure Vechtdal ‘Verleiding’, Arretjescake met Likeur 43, Popcorn Caramel IJs, Sweet Coffee, Fireball! Orange – Lime – Chili, Dropjessalmiak, Frambonzenijs met stukjes merengue en witte chocola en Peachtree champagneijs met stukjes perzik.

Van de Hoek ontving uit handen van Ron Ekkelenkamp een symbolische cheque.
Van de Hoek ontving uit handen van Ron Ekkelenkamp een symbolische cheque.

Deze stemronde opende op 22 mei en er kon worden gestemd tot 11 juni. Het ging tijdens de stemronde voornamelijk tussen drie smaken. De winnaar werd popcorn karamel ijs met 330 stemmen. De arretjescake met likeur 43 liep een tijdje voorop maar uiteindelijk liet het winnende ijsje de smaken ‘Arretjescake met likeur 43’ en ‘Pure Vechtdal Verleiding’ achter zich met respectievelijk 285 en 115 stemmen.

Het popcorn karamel ijsje werd bedacht door Kerwin van de Hoek uit Nieuwleusen. Hij proefde vanavond even na half acht als eerste ‘zijn’ ijsje. En of het door hem bedachte ijsje smaakt? “Nou die smaakt wel goed ja!” antwoorde van de Hoek. Nadat van de Hoek de smaak als eerste proefde was het de beurt aan de andere klanten. Van de Hoek mag de hele zomer gratis zijn ijsje eten, al is het wel maximaal twee bollen per dag. Ekkelenkamp schept de eerste bak van het ijs gratis leeg.

Van de Hoek proefde als eerste zijn ijsje.
Van de Hoek proefde als eerste zijn ijsje.