Windhoos veroorzaakt ravage in Ommer woonwijk Alteveer

Ommen – Een windhoos heeft op het einde van de avond van dinsdag 4 juni huisgehouden in woonwijk Alteveer. Terwijl de meeste bewoners rond half twaalf rustig op bed lagen ging het van een rustige wind, naar een flinke windhoos. Op de hoek van de Vermeerstraat en Oude Vlierweg raakte een deel van het dak van een woning los, wat daarna op een geparkeerde auto terecht kwam, die daardoor zwaar beschadigd raakte. Ook liepen hier diverse bedrijfspanden schade op, en werden enkele bomen geveld.

Bij een rijtjeswoning op het noordelijke deel van de Jan Tooropstraat werden honderden dakpannen losgerukt door de wind, en kwamen met geweld terecht op tientallen geparkeerde auto’s. Naast gebroken ruiten hebben het merendeel van deze voertuigen diepe deuken, tot zelfs scheuren in carrosserie delen. Naast de dakpannen kwam ook een groot deel van de goot los. De totale omvang van de schade aan de woningen zelf is nog onduidelijk; een aantal bewoners noemt nu in ieder geval al lekkages als gevolg van de ontbrekende dakpannen.

Ook bij woningen aan de aangrenzende Pieter de Hoochstraat en Carel Fabritiusstraat zijn dakpannen losgekomen. Op een pleintje aan de Pieter de Hoochstraat was de wind zelfs zo sterk dat een geparkeerde caravan werd opgetild en kantelde. De eigenaar van de caravan, die er aankomende vrijdag mee op vakantie zou gaan, zal deze vakantie waarschijnlijk moeten uitstellen.

De brandweer kwam op verschillende plekken in de gemeente in actie voor stormschades. Zo moest bijvoorbeeld de Zwolseweg vrij worden gemaakt van omgevallen bomen. Ook kwamen er onder andere meldingen op de Koesteeg, Sluijerweg, Bouwstraat, Hessenweg Midden en de Woestendijk in Witharen.