Wielrenners strijden op Lemelerberg -soort van- tegen Anna van der Breggen

Lemele – Vandaag wordt het jaarlijks terugkerende fietsevenement Erbens Vechtdaltoer verreden in het Vechtdal. Fietsers kunnen een tocht rijden van 50, 70, 90, 130 en 170 kilometer. De opbrengst van Erbens Vechtdaltoer gaat naar het Ronald MacDonald-huis in Zwolle en de stichting ALS. De organisatie verwacht net zoals andere jaren rond de 1000 deelnemers.

Wielrenners die mee doen aan de afstanden 90, 130 of 170 kilometer bij Erbens Vechtdaltoer komen over de Lemelerberg en kunnen proberen de tijd die Anna van der Breggen op woensdag 2 mei zette te evenaren, of te verbeteren. Van der Breggen zette toen een tijd neer van 2 minuut en 57 seconden. Of de grotendeels amateur fietsers dit vandaag kunnen evenaren is de vraag, volgens van der Breggen is het goed mogelijk “Als ze lekker op gang zijn met een groep kan het heel hard gaan.” aldus van der Breggen voor het zetten van haar tijd.

Met behulp van de sport applicatie Strava is de ‘Anna van der Breggen-Erbens Vechtdaltoerchallenge’ ingesteld. De sprintafstand heeft een lengte van 2 kilometer en stijgt naar een hoogte van 39 meter met op het toppunt een stijgingspercentage van 6,8 procent. Deelnemers moeten uiteraard de Strava applicatie aan hebben staan op hun apparaat zodat ze worden geregistreerd. Van de gefietste tijden wordt later een klassement opgesteld.

Uiteraard kunnen ook fietsers die niet deelnemen aan Erbens Vechtdaltoer een tijd neerzetten. De strepen zullen er naar verwachting de rest van het weekend nog wel staan. Maar bij de regen die aankomende maandag wordt verwacht zullen ze waarschijnlijk verdwijnen. Wielrenner Mark (28) die vandaag de berg een aantal keer beklom maar niet mee doet aan Erbens Vechtdaltoer merkte op “Laat ze er klein permanent paaltje neerzetten. Er komen dagelijks zat wielrenners langs en veel gebruiken die app dus dan komt er een mooie strijd op gang.”