Wielerronde van Ommen eind augustus afgelast om coronacrisis

Ommen – De Wielerronde van Ommen, die afgelopen zomer na jaren van afwezigheid weer terugkeerde, zal dit jaar niet doorgaan. De voor 29 augustus geplande tweede editie is geschrapt omdat de organisatie geen risico wil nemen met het oog op de volksgezondheid en de financiële onzekerheden. “Het is voor de wereld, sinds we met het visus COVID-19 zijn geconfronteerd een bijzondere tijd. We zitten al weken in een intelligente lock down. Alle evenementen zijn tot nader order on hold gezet”, aldus het bestuur van de Stichting Wielerronde Ommen.

Grote teleurstelling

Het bestuur van de stichting heeft dit besluit ‘met grote teleurstelling’ moeten nemen. “Op dit moment weten we nog niet hoe de wereld er op 29 augustus uitziet en welke maatregelen er dan nog voor het houden van evenementen gelden. We zitten dan ook met veel onzekerheden.” De stichting ondersteunt de adviezen en maatregelen van de overheid en het RIVM, die erop gericht zijn om de gevolgen van de coronacrisis in te perken. “Het bestuur van de stichting wielerronde Ommen ziet gezien de huidige omstandigheden geen kans om dit jaar de ronde van Ommen daar te laten gaan.”

Mocht de regering besluiten om de maatregelen tegen die tijd toch te versoepelen zou de organisatie extra voorwaarden kunnen worden opgelegd. “Bijvoorbeeld geen bezoekers bij start en finish, geen sponsorruimte, en alleen de renners de ruimte geven. Het is en blijft de komende weken of maanden onzeker. De crisis grijpt bij elke week dat deze langer duurt dieper in ons maatschappelijk en economisch leven, waarbij volksgezondheid voorop staat. Daarnaast is het onverantwoordelijk om op dit moment een beroep op onze sponsors te doen, hiermee lopen we op financieel vlak onverantwoorde risico’s”, aldus het stichtingsbestuur.

2021

Dat bestuur bestaande uit voorzitter Gerrit de Jonge, secretaris Peter Schulting, penningmeester Ad Lagas en de leden Meine Seinen, Hendrik Bouwmeester en Jan van Benthem vraagt begrip voor het besluit. De stichting richt zich nu op de voorbereiding van de volgende editie van de Wielerronde van Ommen die gepland staat op zaterdag 28 augustus 2021. Daarnaast gaan de voorbereidingen voor een toertocht en een mountainbiketocht in respectievelijk september en oktober dit jaar vooralsnog wel door.