Wethouder overhandigd ‘Budgetspel’ bij Guido de Brès school

Ommen – Tijdens de landelijke ‘Week van het Geld’ (van 12 maart tot en met 17 maart) ontvangen alle basisscholen in de gemeente Ommen en gemeente Hardenberg het Budgetspel. Dit unieke bordspel is in samenwerking met ouders en lokale organisaties door de gemeenten Hardenberg en Ommen ontwikkeld. Met dit bordspel leren kinderen in groep 7 en 8 spelenderwijs met geld omgaan.

Over het budgetspel

Het budgetspel is ontstaan door een vader/ervaringsdeskundige die zijn kinderen wilde uitleggen waarom financieel niet al hun wensen vervuld konden worden. Het spel laat zien dat je geld moet verdelen om meerdere dingen per maand te kunnen betalen. Het budgetspel is geschikt voor leerlingen van groep 7 en 8.

Toenmalige staatssecretaris Jetta Klijnsma van sociale zaken kwam begin vorig jaar naar de gemeente Hardenberg om een voorloper van dit budgetspel te spelen met basisschoolleerlingen in Balkbrug. Gezien het enthousiasme over dit spel, wordt het bordspel nu aan alle basissscholen in beide gemeenten beschikbaar gesteld.

Budgetspel spelen op alle basisscholen

Het streven is dat het komende anderhalf jaar dit Budgetspel op alle basisscholen in de gemeenten Hardenberg en Ommen gespeeld wordt. Professionals van de organisaties €uroWijzer, Raad & Recht, B-authentiek en ervaringsdeskundigen gaan dit spel in samenwerking met de scholen spelen.

Het doel is dat leerlingen voordat ze naar het voortgezet onderwijs gaan, leren hoe het is om met geld om te gaan. Zodat ook financiële problemen op jonge leeftijd voorkomen worden.

Vanmorgen kregen leerlingen van groep 7 van de Guido de Brès basisschool in Ommen het spel overhandigd door wethouder Ko Scheele van de gemeente Ommen. Na een korte uitleg werd het spel in twee groepen gespeeld met hulp van de wethouder. De leerlingen merkten op dat het net Monopoly is.

Samen met de wethouder Scheele werd het spel in twee groepen gespeeld.