Wethouder Bart Jaspers Faijer voor derde keer op rij genomineerd in verkiezing beste bestuurder

Ommen – Net als de afgelopen twee jaar is wethouder Bart Jaspers Faijer van de gemeente Ommen ook dit jaar genomineerd in de verkiezing van Beste Bestuurder. Het eerste jaar was de nominatie voor de titel ‘Beste lokale bestuurder’, en net zoals vorig jaar is de nominatie dit jaar voor de titel ‘Beste bestuurder van een kleine gemeente’. Het Platform Binnenlands Bestuur houdt sinds 2009 de jaarlijkse verkiezing, en organiseert dit jaar in samenwerking met Necker van Naem alweer de dertiende editie.

Wethouder Bart Jaspers Faijer. Foto: gemeente Ommen.

Voor de titel ‘Beste lokale bestuurder’ zijn dertien genomineerden: van elke provincie de beste bestuurder plus de beste waterschap bestuurder. Voor de titel ‘Beste bestuurder van een kleine gemeente’ -een gemeente met minder dan 35.000 inwoners- is Jaspers Faijer één van de drie genomineerden. Zijn twee ‘concurrenten’ zijn wethouder Wikkerink van de gemeente Aalten, en burgemeester Van Neerbos van de gemeente West Maas en Waal. De derde categorie bij de verkiezing is de voor de ‘Beste Bestuurder jonger dan 40 jaar’.

De Ommer wethouder van de ChristenUnie wordt door de invullers omschreven als empathisch en analytisch. “Een wethouder die sterk is in de samenwerking en altijd op zoek gaat naar een eerlijke oplossing. Jaspers Faijer voelt zich sterk betrokken bij de lokale en regionale politiek. Hij wordt door een stemmer geprezen als ‘uitmuntend bestuurder’”, aldus de jury. Jaspers Faijer heeft in zijn portefeuille onderwerpen als duurzaamheid, welzijn, leefbaarheid, natuur, en de kleine kernen.

De laatste jaren hield hij zich onder andere bezig met projecten als Ruimte voor de Vecht, Haven-West, de Vlierlanden en Vitaal Centrum. Daarnaast is de wethouder covoorzitter Regionale Energiestrategie (RES) West-Overijssel. Lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers maakten van 17 november tot 5 december 2021 de selectie. Wie vonden zij uitblinken in het afgelopen jaar? En waarom? In de tweede ronde bepaalt het publiek wie van de genomineerden de beste bestuurder is.

Stemmen kan tot en met 30 januari 2022. De winnaars worden op 3 februari bekend gemaakt tijdens Kompas, een jaarlijks online evenement van Binnenlands Bestuur. Stemmen kan via de site www.bestebestuurder.nl.