Wethouder Bart Jaspers Faijer opnieuw genomineerd in verkiezing beste bestuurder

Ommen – Net als vorig jaar is wethouder Bart Jaspers Faijer van de gemeente Ommen genomineerd in de verkiezing van Beste Bestuurder. Vorig jaar was hij genomineerd voor de titel ‘Beste lokale bestuurder’, dit jaar voor de titel ‘Beste bestuurder van een kleine gemeente’. Het Platform Binnenlands Bestuur houdt sinds 2009 jaarlijks de verkiezing van de Beste Bestuurder. Zo’n 1.400 lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers maakten dit jaar de selectie.

Wethouder Bart Jaspers Faijer. Foto: gemeente Ommen.

De titel ‘Beste lokale bestuurder’, waar Jaspers Faijer vorig jaar voor genomineerd was, kent dit keer dertien genomineerden. Voor de titel ‘Beste bestuurder van een kleine gemeente’ -een gemeente met minder dan 35.000 inwoners- zijn er dat er deze keer slechts drie. Eén daarvan de 51-jarige wethouder uit Ommen. De twee ‘concurrenten’ zijn wethouder Schollema uit Loppersum en wethouder Kok uit Aalten.

De jury noemt de wethouder van de ChristenUnie analytisch, eerlijk en een echte verbinder. “Een wethouder die altijd op zoek is naar verbinding en rekening houdt met verschillende belangen die spelen. Hij houdt het overzicht, straalt rust uit en stuurt bij waar nodig”, aldus de jury. Jaspers Faijer houdt zich in zijn portefeuille bezig met onderwerpen als duurzaamheid, welzijn, leefbaarheid, natuur, en de kleine kernen.

Tot en met 31 januari, bepaalt het publiek met stemmen wie van de genomineerden de beste bestuurder is. Op 4 februari wordt de winnaar bekend gemaakt. Stemmen kan via de site www.bestebestuurder.nl.