Wethouder Bart Jaspers Faijer genomineerd voor titel ‘beste lokale bestuurder’

Ommen – Ommer wethouder Bart Jaspers Faijer is genomineerd voor de titel ‘Beste lokale bestuurder 2019’ van het blad Binnenlands Bestuur. Hij neemt het onder andere op tegen burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en Wim van de Donk, de Commissaris van de Koning in Brabant. Uit de eigen provincie is ook Martijn Dadema, burgemeester van Raalte, genomineerd. Het blad Binnenlands Bestuur organiseert de verkiezing al tien jaar.

Met een ‘druk op de knop’ lanceerde wethouder Bart Jaspers Faijer eerder dit jaar het mantelzorgnetwerk in Ommen.

Om tot de genomineerden te komen heeft onderzoeksbureau Necker van Naem in opdracht van het blad een uitgebreid onderzoek gehouden. Afgelopen maand zijn alle burgemeesters, wethouders, raadsleden, griffiers, gemeentesecretarissen, commissarissen van de koning en leden van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten benaderd met de vraag wie ze willen voordragen. Op de top tien die daaruit voortkomt kan iedereen vervolgens online stemmen. Het is de eerste keer dat Jaspers Faijer in de top 10 van Beste Bestuurders staat.

“Jaspers Faijer wordt geroemd om zijn rustige en duidelijke manier van communiceren. Hij is betrokken en gaat graag het gesprek met inwoners aan. Tevens wordt wethouder Faijer geroemd om zijn deskundigheid op dossiers. Een van de stemmers lichtte toe dat de manier waarop Jaspers Faijer de raad mondeling van extra informatie voorziet bij voorstellen, te bewonderen is”, schrijft Binnenlands Bestuur.

Sinds gisteren kan er online worden gestemd via https://www.bestebestuurder.nl/ op de genomineerden voor alle categorieën. De stemming sluit op zondag 12 januari. De bekendmaking is op donderdag 16 januari, tijdens het Binnenlands Bestuur Nieuwjaarsevenement Kompas 2020 in Oss.