Warme Kerst in Ommer Bibliotheek met Joris’ Kerstboom

Ommen – Joris’ Kerstboom staat vanaf vandaag tot en met 20 december in de Bibliotheek in Ommen. De actie is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen, waarin hij mensen uitnodigt om een bijzonder persoon in het licht te zetten, en een plek biedt om mooie verhalen te delen. “Er begint een traditie te ontstaan rondom Joris’ Kerstboom. De donkere decemberdagen zijn bij uitstek geschikt om extra stil te staan bij familie en vrienden. In de tien jaar dat we dit programma maken, heb ik gemerkt dat daaraan een enorme behoefte is. Doordat we dit jaar op zoveel locaties aanwezig zijn, bieden we iedereen een kans om iemand in het licht te zetten. Joris’ Kerstboom is een ontmoetingsplaats vol liefde en saamhorigheid”, aldus Joris Linssen.

Foto: Stijn Ghijsen

Vanaf vandaag kunnen bezoekers van de Bibliotheek Ommen een kerstbal met daarop een mooie gedachte in de boom hangen. Zo kan men een ‘reddende engel’ bedanken, of een hechte vriendschap vieren. Het begint voor iedereen bij de vraag van Joris: “Wie zet jij in het licht?” Dat kan leiden tot mooie gesprekken bij de boom. “Joris’ Kerstboom wordt zo een waardevolle ontmoetingsplaats in de dagen voor Kerst.” In de Bibliotheek in Ommen is op doordeweekse dagen van 14:00 tot 16:00 uur een bibliotheekmedewerker aanwezig om mensen te helpen, en een luisterend oor te bieden. Als tip wordt meegegeven om voor een persoonlijke kerstbal een fotootje mee te nemen.

Op 11 stadspleinen, in circa 200 bibliotheken en in 31 Resto VanHarte-buurtrestaurants wordt meegedaan aan de sympathieke actie. Op www.joriskerstboom.nl is te zien waar Joris’ Kerstboom nog meer staat. In de Bibliotheek Ommen worden geen opnames gemaakt voor het tv-programma.