Vrouw uit Dalfsen blaast zes keer de limiet na vast te zijn geraakt naast Zwolseweg

Ommen – In de nacht van maandag 1 januari op dinsdag 2 januari zijn de hulpdiensten in Ommen opgeroepen voor een naar het schijnt ernstig verkeersongeluk op de Zwolseweg tussen Ommen en Vilsteren. Eenmaal ter plaatse bleek hier geen sprake van te zijn. Op het zicht is een automobiliste vast komen te zitten in de drassige berm naast de Zwolseweg en heeft een andere automobilist geprobeerd dit voertuig los te trekken; een touw wat tussen beide voertuigen gespannen was is geknapt.

Bij aankomst van de hulpdiensten was echter niemand aanwezig bij beide voertuigen. Nadat werd vastgesteld dat er geen personen in de voertuigen zaten is de politie op onderzoek gegaan. Niet veel later kwam een vrouw uit de richting van Vilsteren aanlopen die op een nog onduidelijke manier betrokken is. De vrouw is kort gecontroleerd in de ter plaatse gekomen ambulance maar bleek op een kleine schaafwond op haar knie na geen verwondingen te hebben. De politie kreeg direct de indruk dat de vrouw mogelijk onder invloed van alcohol was en probeerde vast te stellen of ze mogelijk de bestuurder was van één van de voertuigen.

Uit het eerste onderzoek lijkt de vrouw de bestuurder van de Renault personenauto te zijn. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau in Ommen waar ze een blaastest zal moeten afleggen. Informatie over de eigenaar of dan wel bestuurder van de Opel personenauto ontbreekt nog op dit moment.

Update:
De politie meldt dat het nog niet helemaal duidelijk is wat de toedracht is. Er wordt in ieder geval niet uitgegaan van een verkeersongeval. Het lijkt er op dat het slachtoffer tijdens het rijden in de berm strandde en dat een bekende van haar heeft geprobeerd de auto los te trekken. De politie gaat er van uit dat de vrouw de Renault personenauto bestuurde, ook al was ze onder invloed van alcohol. Het resultaat van de blaastest is 1320 ugl, zes keer de limiet. De vrouw heeft een proces-verbaal gekregen en haar rijbewijs is ingevorderd.