Vrouw gewond bij aanrijding op zebrapad Schurinkstraat nabij Lidl

Ommen – Een vrouw is op het einde van de ochtend gewond geraakt bij een aanrijding op de Schurinkstraat in Ommen. Ze stak rond kwart over elf over op een zebrapad ter hoogte van de Lidl supermarkt, waar ze werd geraakt door een terreinwagen. Omstanders verleenden direct eerste hulp. Bouwvakkers die bij een naastgelegen woning bezig waren sloten het wegvak af, en begeleide het verkeer voorbij het ongeval over de naastgelegen parkeerplaats.

Gezien de locatie van de auto kan de snelheid niet al te hoog zijn geweest. Hoe het ongeval precies heeft kunnen plaatsvinden is nog onbekend. Omstanders vertellen dat de vrouw aan het twijfelen was om over te steken, maar uiteindelijk toch doorzette. Haar zoon zou de naderende automobilist nog hebben proberen te waarschuwen, maar tevergeefs. De vrouw raakte gewond en is per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.

Verlichte portalen

Binnenkort worden boven de drie zebrapaden in de Prinses Julianastraat en Schurinkstraat verlichte portalen geplaatst. Dit om de zichtbaarheid ervan zowel overdag als in het donker te verbeteren. Het college van burgemeester en wethouders besloot daar dit voorjaar toe nadat tijdens een raadsvergadering vorig jaar december door de gemeenteraad met een motie extra maatregelen werden geƫist. Dit nadat er enkele ongevallen plaatsvonden op de zebrapaden, met vlak daarvoor een ongeval met fatale afloop.