Vrijwilligerspluim 2018 voor Jan Warmelink en begeleiders G-voetbal

Ommen – Tijdens een feestelijke bijeenkomst vanavond in theater de Carrousel in Ommen werd de Vrijwilligerspluim 2018 uitgereikt. Jan Warmelink en de begeleiders van het G-voetbal in Ommen zijn de winnaars van de pluim. Beide ontvingen de pluim vanavond uit handen van wethouder Bart Jasper Faijer. De vrijwilligerspluim wordt jaarlijks uitgereikt door de gemeente Ommen aan vrijwilligers die indruk hebben gemaakt met hun vrijwillige inzet voor de Ommer samenleving.

Vanaf rechts Jan Warmelink, wethouder Bart Jaspers Faijer, Jos Hoekman en links Ard Veurink.

Jan Warmelink

Jan Warmelink won de vrijwilligerspluim in de categorie ‘personen’. Warmelink is op verschillende terreinen actief als vrijwilliger. Zo is hij zeer actief binnen buurtvereniging Rond de Regge, is hij allesregelaar bij voetbalvereniging OZC, zowel bij de jeugd als de senioren. Daarnaast is Warmelink actief als bestuurslid, chauffeur en planner van Buurtbus Vilsteren. Ook is hij lid van de cliëntenraad van de Nijenhaghen en actief bij ’t Vlierhuis en de Oldenhaghen.

G-voetbal

De pluim in de categorie ‘groepen’ is voor de begeleiders van het G-voetbal Ommen. Het G-voetbal is een gezamenlijk initiatief van OVC’21 en OZC. De begeleiders zetten zich vrijwillig in zodat spelers die als gevolg van een geestelijke of lichamelijke beperking niet of moeilijk mee kunnen komen in het reguliere voetbal, toch kunnen voetballen. De pluim werd vanavond in ontvangst genomen door Ard Veurink, Jos Hoekman en een speler van het team.

Genomineerden

Naast de winnaars waren Roelien Martens, Hendrikus Boerman, de vrijwilligers van het Sociaal Eetcafé ’t Vlierhuis en de vrijwilligers van het Sociaal Ontmoetingscentrum genomineerd voor de pluim. Allen ontvingen een oorkonde en een bos bloemen. Voor de winnaars was er naast de pluim een Vechtdalmand voor de begeleiders van G-voetbal, en een Vechtdalplank voor Jan Warmelink.

Stemmen

Vanaf 19 november kon iedere Ommenaar een stem uitbrengen op een van de genomineerden. De zes weken daarvoor konden inwoners groepen en personen aanmelden voor de Vrijwilligerspluim. Uit de in totaal 45 aanmeldingen heeft een jury de zes genomineerden geselecteerd, waarvan drie per categorie. Online konden de inwoners van Ommen tot 3 december via een stemming bepalen wie uiteindelijk de pluimen in ontvangst mochten nemen.

Waardering

Met de jaarlijkse uitreiking van de Vrijwilligerspluim laat de gemeente Ommen zien dat ze trots is op haar vrijwilligers en dat het lokale vrijwilligers werk enorm wordt gewaardeerd. Wethouder Bart Jaspers Faijer is onder de indruk van de vele aanmeldingen voor de Vrijwilligerspluim. “In Ommen wordt ontzettend veel vrijwilligerswerk gedaan op heel veel verschillende terreinen. Ik zag afgelopen september op de vrijwilligersmarkt al hoeveel organisaties er zijn die voornamelijk draaien op vrijwilligers. Niet alleen ouderen, maar ook jonge mensen zijn op dat gebied actief. Mooi om te merken dat zo veel mensen zich graag belangeloos inzetten. Fijn ook dat we als gemeente met de Vrijwilligerspluim onze waardering hiervoor kunnen uitspreken!” vertelde hij.