Voor de derde keer auto tegen zélfde boom naast Beerzerweg

OMMEN – Op de vroege ochtend van maandag 20 augustus heeft opnieuw een eenzijdig ongeval plaatsgevonden in de laatste bocht van de Beerzerweg. Kort na drie uur vanochtend kwam een personenauto die vanaf Zeesse richting Ommen reed naast de weg en botste tegen dezelfde boom als waar recent ook al twee auto’s op botsten. Hierna eindige de personenauto op de kade van de Oude Vechtarm. Dit gebeurde enkele tientallen meters voor de kruising met De Schammelte waar de Beerzerweg overgaat in de Zeesserweg.

De auto eindigde na de botsing tegen de boom links in beeld op de kade van de Oude Vechtarm.

De auto werd bestuurd door een jonge man en had een andere jonge man en vrouw als passagier. De bestuurder van de auto was hevig geschrokken maar bleef op een zere plek van de riem na fysiek ongedeerd. De mannelijke passagier kwam ook met de schrik en een zere plek van de riem vrij. Beiden zullen ongetwijfeld spierpijn overhouden aan het ongeval.

De auto eindigde na de botsing tegen de boom links in beeld op de kade van de Oude Vechtarm.

De vrouwelijke passagier had onder andere nekklachten en last van haar arm. Zij is per ambulance ter onderzoek naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. De mannelijke passagier reed voorin de ambulance mee. De bestuurder van de auto is niet naar een ziekenhuis vervoerd. De personenauto raakte zwaar beschadigd en zal door een bergingsbedrijf uit de greppel moeten worden getakeld.

Hulpdiensten ontfermen zich over de vrouwelijke passagier terwijl de mannelijke passagier haar geruststelt.

Op 11 juli overleed een 34-jarige man uit de gemeente Westerhaar bij een botsing met de boom. En begin deze maand op 7 augustus, minder dan twee weken geleden, raakte een 38-jarige Almelose gewond bij een botsing met dezelfde boom. Het monumentje dat na het omkomen van de man uit Westerhaar werd geplaatst werd bij het ongeval van 7 augustus al verwoest. De vervanger hiervan is bij het ongeval van vanochtend ook niet gespaard gebleven.

Het monumentje voor het eerste ongeval werd na het ongeval van 7 augustus vervangen na toen te zijn geraakt. Vanmorgen werd het monument opnieuw verwoest.