Vilsterseweg tot eind mei afgesloten, drempel wordt verplaatst en nieuw asfalt

Vilsteren РDe Vilsterseweg in Vilsteren is vanaf vandaag tot en met 31 mei afgesloten voor doorgaand verkeer. Het gaat om het stuk tussen Herberg De Klomp en camping De MOAT, vlak bij de gemeentegrens van Dalfsen. In dat deel van ruim een kilometer wordt het wegdek opnieuw geasfalteerd. Ook wordt de drempel tussen De Vilsterse Molen de Börinkdijk verwijderd. Daarvoor in de plaats komt enkele meters verderop bij de kruising van de Vilsterseweg, Börinkdijk en Siegerssteeg een verhoogd platform.

Het oude wegdek is vandaag weg gefreesd, en de planning is dat dinsdag en woensdag de nieuwe asfalt laag wordt aangebracht. Dan is geen enkel gebruik van de hoofdrijbaan mogelijk. Daarna wordt nog het nodige straatwerk gedaan. Zoals het aanbrengen van de belijning, het leggen van grasbeton, en het aansluiten op de bestaande infrastructuur. De verwachting is dat hiervoor tot en met 31 mei nodig is. Als de werkzaamheden eerder kunnen worden afgerond zal de afsluiting eerder worden opgeheven.

Omleiding

Bij Ommen wordt voor doorgaand verkeer een omleiding aangegeven via de N340. Waar op dit moment overigens ook beperkingen zijn door wegwerkzaamheden. Wie wat dichterbij komt treft een omleidingsroute die verkeer via de Deventerweg, Dalmsholterdijk, Schaapskooiweg en Dalmsholterweg om Vilsteren heen leidt. Vanaf Ommen kan tot bij Herberg De Klomp worden gereden, andere bewoners en bedrijven zijn in overleg eventueel bereikbaar. Wie naar de zuidelijke faciliteiten wil zal vanuit die richting over de Vilsterse Allee moeten aanrijden. Bijvoorbeeld het landgoedcentrum, rentmeester kantoor of het natuurkampeerterrein van het landgoed kunnen zo worden benaderd.

Buurtbus

De werkzaamheden betekenen dat de route van de Buurtbus Vilsteren tijdelijk aangepast moet worden. De buurtbus kan vanaf vandaag tot en met woensdag 19 mei niet via Vilsteren rijden. Om de overige dienstregeling zo veel mogelijk te kunnen handhaven wordt er deze drie dagen gereden vanaf kaasboerderij Heileuver. De halte Huize Vilsteren wordt tijdelijk verplaatst naar de kruising van de Tolhuisweg en Vlierhoekweg. De halte bij de Gasunie komt tijdelijk te vervallen.