Vier eeuwen aan volleybal ervaring zwaait af bij Volco in Ommen

Ommen – Een groot feest kon het afscheid van het meest ervaren team van Volco niet worden, maar bijzonder werd het wel. Het ‘Golden Oldies’ team begon eind vorig millennium. Maar vandaag werd de laatste wedstrijd gespeeld, en zwaait het 13-koppige team voorgoed af. Eigenlijk zou die laatste wedstrijd dit voorjaar al worden gespeeld, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Vanmiddag kon die allerlaatste wedstrijd toch nog worden gespeeld tegen DAC Dedemsvaart.

Publiek bij de wedstrijd was lastig in deze tijd, maar toch werd alles er aan gedaan om het zo sfeervol mogelijk te maken. Achter de gesloten deuren van de sporthal van Carrousel werd op het middelste veld gespeeld. Daar rond omheen was ruimte voor zitplaatsen, evenals op de tribune. Naasten konden daar, gegroepeerd per huishouden, het team nog één laatste keer aanmoedigen. Maar hard toejuichen of een high five zit er niet in.

Het team, dat al bijna 25 jaar onder leiding van Marian Harmsen staat, kan met heel veel voldoening terugkijken op een lange periode competitievolleybal. Het team is samen goed voor zo’n 400 jaar competitie ervaring. En zijn niet alleen teamgenoten maar ook hechte vrienden. Hoewel het team natuurlijk wist van de afscheidswedstrijd, daar was immers nog apart voor getraind, was er voordat ze het veld opgingen nog één verrassing.

Terwijl buiten onder genot van een hapje van sponsor BBQ Chef en ‘oldies’ muziek werd bijgepraat kwamen familie, vrienden en andere volleyballers de dames persoonlijk uit zwaaien. Daarbij werden bloemen en leuke cadeautjes overhandigd. Ook een aantal sentimentele doch grappige kaartjes passeerden de revue, en werden voorgelezen door coach Harmsen.