Vertrekkende raadsleden uitgezwaaid; Koninklijke onderscheiding voor nestor Annelies Bakelaar

Ommen – De ‘oude’ gemeenteraad van Ommen is vanavond uitgezwaaid tijdens een bijzondere vergadering, en van de vijf leden die niet meer zullen terugkeren in de nieuwe samenstelling is afscheid genomen. De vijf ‘vertrekkers’ zijn Gerrit Middelkamp (VOV), Harry Löwik (CDA), Rob Dalenoort (LPO), Robbin Hutten (VVD) en Annelies Bakelaar (CDA). Burgemeester Vroomen sprak ieder raadslid afzonderlijk toe, terwijl de vertrekkende politici zelf ook een afscheidswoord uitspraken.

Als nestor van de raad nam Bakelaar de aanwezigen en de kijkers met een quiz mee door de afgelopen raadsperiode. Nadat ze in 2006 begon als raadslid is ze maar liefst vier perioden lang zeer actief geweest in de gemeenteraad voor het CDA. Van 2010 tot 2021 was ze fractievoorzitter van het CDA Ommen, alvorens dat stokje in 2021 over te dragen aan Marinus Dunnewind. Aan het einde van de vergadering kreeg Bakelaar een verrassing uit handen van burgemeester Hans Vroomen.

Voor haar jarenlange inzet werd zij tijdens de bijzondere raadsvergadering namelijk Koninklijk onderscheiden, en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het was voor het eerst in ruim twee jaar tijd dat de gemeenteraad weer officieel samen kwam in de raadszaal in het gemeentehuis, de laatste fysieke vergadering daar was op 26 maart 2020.

Morgenavond zal tijdens een bijzondere raadsvergadering de nieuwe gemeenteraad van Ommen worden geïnstalleerd.