Vernieuwde Bissinghrun kan na drie jaar eindelijk van start gaan

Ommen – Na drie jaar met telkens gedwongen uitstel, kan aankomende zaterdag dan eindelijk de allereerste editie van de vernieuwde Bouwman Makelaars Bissinghrun in Ommen van start gaan. De Bissingh Run an sich is al langer een terugkerend evenement. Tot nu toe was de start altijd op de atletiekbaan op Sportpark Westbroek, en was het Ommerbos hoofdleverancier van de hardloopmeters.

Beeld ter illustratie: In 2019 werd de finale van de Vechtdal Crosscompetitie verlopen in het Ommerbos.

Het was de bedoeling dat het evenement in 2019 richting het centrum zou trekken, met vanaf daar geheel nieuwe parcoursen voor alle afstanden. Maar van start gaan konden de lopers dat jaar niet, want de extreme hitte op de beoogde dag maakte dat de organisatie het evenement moest afblazen. In de zomers van 2020 en 2021 was het de welbekende pandemie die spelbreker speelde.

Maar aankomede zaterdag is het dan echt zo ver. Om 17:00 zal het startschot klinken voor de Albert Heijn Jeugdloop van 2,5 kilometer. Anderhalf uur later is het om 18:30 de beurt aan de lopers van de Van Leussen 5 mijl. De lopers van de Univé 10 mijl sluiten daarna af met een start om 19:45. De organisatie is net als voorheen in handen van ACO Van Elderen.

Start en finish is op de Varsenerdijk ter hoogte van de Voormars. Vanaf daar zal de jeugd een rondje over de Ommermars maken. De 5 mijl zal onder andere Erve Vechtdal en het nieuwe pontje over de Vecht aandoen, terwijl de langste afstand nog wat verder doorgaat richting Dalfsen en via de stuw in Vilsteren, Vilsteren zelf, de Vechtbrug en Vechtkade weer richting de Voormars gaat.

Inschrijven kan tot een half uur voor de start van de wedstrijd, voor meer informatie zie de website www.bissinghrun.nl.