Vernieuwde Albert Heijn opent deuren met meer vers

Ommen – De vernieuwde Albert Heijn winkel is vanmorgen geopend. Dat deed burgemeester Hans Vroomen samen met de eigenaarsfamilie Gommers, supermarktmanager Hans Hienekamp, en de welbekende AH hamster. De winkel aan de Haven Noord werd sinds 20 november ingrijpend verbouwd. In die tijd is de grootgrutter in een volledig nieuw jasje gestoken; van vloer tot plafond. Het nog geen tien jaar oude pand is verder verduurzaamd, met de komst van een warmteterugwinningsinstallatie en ledverlichting.

De klanten zullen vooral merken dat de winkel een moderner interieur en ruimere opzet heeft gekregen. De winkel voldoet nu aan het allernieuwste concept van de supermarktreus, en biedt een groter versassortiment. “We wilden graag de opening uitgebreid samen met de buurt vieren, maar dat kan vanwege de coronamaatregelen helaas niet. Wel hebben we geregeld dat alle inwoners van de verpleeg- en verzorghuizen in Ommen vandaag iets lekkers voor bij de koffie krijgen”, aldus supermarktmanager Hans Hienekamp.

Dry misting zorgt ervoor dat groente en fruit langer vers blijft

Dry misting

Er zijn verder veel digitale vernieuwingen in de winkel. Grote beeldschermen door de hele winkel geven allerlei informatie weer. En met de elektronische schapkaartjes kan sneller worden ingespeeld op veranderingen in het assortiment. Bij de verse producten zorgt zogeheten dry misting -een systeem dat koud water vernevelt en groente en fruit op temperatuur houdt- dat alles langer vers blijft.

Waar er vroeger zeven ‘reguliere’ kassa’s waren zijn er nu nog drie over. Er waren voorheen al zelfscanners; die zijn nu aangevuld met Scan&Go palen. Daar kunnen klanten zelf boodschappen scannen en afrekenen. Klanten kunnen ook hun smartphone gebruiken om boodschappen te scannen.

Voedselbank

Voordat de winkel dichtging voor de verbouwing, werd de overgebleven voorraad verse en diepvries producten ter waarde van zo’n tienduizend euro aan de voedselbank geschonken. “We vinden het fijn dat we de Voedselbank Hardenberg-Ommen extra kunnen ondersteunen”, aldus Hienekamp. De winkel wil graag actief bijdragen aan het dagelijkse leven in de buurt. “Zo hebben we vorige week een sponsorcontract met FC Ommen ondertekend.”