Verkeer raast langs wegwerkers Varsenerdijk; politie controleert extra

Ommen – De politie heeft gistermiddag naar aanleiding van klachten van wegwerkers een snelheidscontrole gehouden bij de wegwerkzaamheden op de Varsenerdijk ten westen van Ommen. Tussen de viaduct van de N48 en vlak voor de afslag naar de Stouweweg is de maximumsnelheid op het moment 50 kilometer per uur. Dit in verband met de wegwerkzaamheden aldaar voor het project Vechtdalverbinding. Tijdens de controle werd duidelijk dat de klachten meer dan terecht waren.

Het Team Verkeer van de politie deelde gisteren dat sommige bestuurders het wel heel bont maakten. Het kwam zelfs voor dat automobilisten die zich wel keurig aan de limiet van 50 hielden werden ingehaald, over een doorgetrokken streep. Uiteindelijk werden gisteren 15 bestuurders betrapt terwijl ze met een snelheid van meer dan 80 kilometer per uur langs de werkende wegwerkers reden. Drie hiervan betroffen zware bedrijfsauto’s zoals vrachtwagens. De bestuurders konden gisteren niet op een veilige manier staande worden gehouden, maar zijn wel op kenteken bekeurd.

Ook vandaag heeft het verkeersteam opvallend en onopvallend controles uitgevoerd op deze locatie. Vanmorgen deed het dat middels een opvallende motoragent met lasergun, vanmiddag werd een onopvallende politiewagen ingezet. Dit tot tevredenheid van de wegwerkers. Met naam willen ze liever niet worden genoemd, maar ze hebben wel wat te zeggen. “We zijn wel wat gewend, maar het liep hier echt de spuigaten uit. We staan een meter naast wat erlangs komt. En dan is een vrachtwagencombi die met 80 plus voorbij blaast elke keer weer schrikken”, reageert één van hen vanuit de cabine van een minikraan, al wachtend op collega’s.

Ook die collega’s sluiten zich daarbij aan, maar opgelost is het probleem zeker nog niet. “We hebben die luxewagen (de onopvallende politiewagen, red.) al een paar keer voorbij zien komen met het rode bord aan, maar ertussendoor sjeest iedereen nog steeds door”, wordt er opgemerkt. Cijfers van vandaag zijn er nog niet, maar er zijn in ieder geval al een aantal automobilisten langs de kant gezet. “Soms zie je dat een auto zich er wel keurig aanhoudt, maar daarachter zie je dan ook gelijk weer een treintje opdringende aso’s ontstaan.”

Het meest verbaasd zijn de werkers eigenlijk nog over de vrachtwagens. “Normaal gesproken zijn het juist de truckers die wel inhouden, maar nu zitten hun de nette automobilisten op te jagen. Volgens mij heb ik nog geen één vrachtwagen met vrij baan gezien die 50 reed.” De andere stemmen in met die waarneming.