Verdachte (31) aangehouden voor diefstallen bij volkstuintjes Broekdijkje

OMMEN – De politie Ommen heeft afgelopen zondag na een melding over een kruiwagen met spullen een verdachte aan kunnen houden voor de diefstallen bij de volkstuintjes aan het Broekdijkje. De politie kreeg afgelopen zondag een melding dat er een kruiwagen met spullen in een bosje vlakbij de volkstuintjes verstopt was. Een politieagent in burgerkleding ging pols hoogte nemen en er bleek inderdaad een kruiwagen met allerlei goederen te staan.

Foto: politie Ommen
Foto: politie Ommen

Uit onderzoek bleek dat een aantal van deze goederen van diefstal afkomstig zijn. Tijdens het onderzoek kwam de politie de verdachte op het spoor en na overleg met de Officier van Justitie kreeg de politie toestemming om de 31-jarige verdachte aan te houden. Hij is hierna overgebracht naar het cellencomplex in Zwolle waar hij naar verhoor met een dagvaarding is heengezonden.

Mensen die een volkstuintje hebben aan het Broekdijkje en spullen missen kunnen zich melden bij de politie. Een deel van de aangetroffen spullen is inmiddels weer terug bij hun eigenaar maar een aantal voorwerpen, inclusief de kruiwagen, staan nog op het politiebureau.