Vechtgenotenrit opnieuw mooi spektakel

Ommen – Vandaag werd de Vechtgenotenrit al weer voor de negende verreden. De rit is ervoor bedoeld om kinderen die zelf, of in hun gezin, met kanker of de gevolgen daarvan te maken hebben gehad, een mooie dag te bezorgen. De kinderen rijden mee op tientallen trikes, in zijspannen of op motoren. Tijdens de rit worden op meerdere plekken leuke tussenstops gehouden. Dit jaar ging de rit naar de Bowlingboerderij in Nijverdal voor een lunch.

De rijders en passagiers verzamelden vanmorgen rond negen uur bij het Vechtgenotenhuis aan de Beerzerweg, waar burgemeester Hans Vroomen rond tien uur het startsein gaf. De tour ging via Vilsteren, richting Dalfsen, Emmen en Hoonhorst naar het centrum van Heino, naar het centrum van Lemelerveld, en daarna via de Lemelerberg en Lemele richting Nijverdal. Bij de Bowlingboerderij aldaar werd gestopt voor een lunch en spelletjes.

Na de lunch ging de tocht via Den Ham weer terug naar Ommen. Daar reden de ronkende machines langs bij de SamenLoop voor Hoop op het sportpark Westbroek. Waarna de AnyTime werd aangedaan voor een ijsje. Aansluitend was er het traditionele defilé met een rondje over het Kerkplein, alvorens weer retour te gaan naar het Vechtgenotenhuis.