Vechtgenotenrit opnieuw een succes

Ommen – De stichting Vechtgenoten heeft vandaag alweer voor de achtste keer de Vechtgenoten motorrit georganiseerd. De rit is ervoor bedoeld om kinderen die zelf, of in hun gezin, met kanker of de gevolgen daarvan te maken hebben gehad, een mooie dag te bezorgen. De kinderen rijden mee op trikes, in zijspannen of op motoren. Tijdens de rit worden op meerdere plekken leuke tussenstops gehouden.

Hardenberg

Zo werd rond het middaguur gestopt bij natuurcentrum De Koppel in Hardenberg waar het ‘Vechtival’ plaats vindt. De festiviteiten zijn speciaal voor de Vechtgenotenrit vandaag eerder gestart. Hier konden de deelnemers onder andere kanovaren, broodjes bakken, een obstakelbaan nemen, waterdiertjes zoeken en lopen op een blote voeten pad. De deelnemers konden vies of nat worden dus werd hun aangeraden om een handdoek en iets droogs mee te nemen voor de terugweg. Ook werd er daar op een gereserveerde plek geluncht.

Een reisgezelschap uit het Drentse Gieten verkleed als Peppie en Kokkie werden door spreker Dankelman aan de tand gevoeld.
Een reisgezelschap uit het Drentse Gieten verkleed als Peppie en Kokkie werden door spreker Dankelman aan de tand gevoeld.

De Bootsman

Nadat de tocht rond kwart voor twee bij De Koppel vertrok werd met een lange route naar De Bootsman in Stegeren gereden waar iedereen op een ijsje werd getrakteerd. De eigenaar van De Bootsman, Jan Zwinselman, is één van de vrijwilligers die meehelpen met de organisatie van de tocht. Zelf reed hij op een motor mee om de tocht te begeleiden. Na het ijsje werd de tocht afgerond met een traditioneel rondje over het Kerkplein Ommen. Hier stonden net zoals andere jaren veel belangstellenden te kijken. Het was voor de toeristen op de terrassen een leuke verassing. Ook een reisgezelschap uit het Drentse Gieten werd verrast. Twee vrouwen die verkleed waren als Peppie en Kokkie werden door spreker Dankelman aan de tand gevoeld.

Een vrijwilliger ging met een helm in plaats van een pet rond.
Een vrijwilliger ging met een helm in plaats van een pet rond.

Vrijwilligers gingen in plaats van met een pet met een helm rond om geld in te zamelen. Na het rondje om de kerk ging de tocht weer terug naar het Vechtgenotenhuis. Ondanks de dreigende luchten bleef het grotendeels droog tijdens de rit. De tocht werd begeleid door vrijwillige verkeersregelaars die werden ondersteund door de politie.

In de tocht rijden veel bijzondere voertuigen mee. Naast de vele spectaculaire trikes rijden ook (antieke) motoren met zijspan mee. Ook een oude Amerikaanse politie motor uit de Texaanse miljoenen stad San Antonio deed mee. De nog werkende sirene liet graag van zich horen.