Vechtdalkunsten opent ‘Kunst onder de wieken’ van Konijnenbeltsmolen

Ommen – Onder de naam ‘Kunst onder de Wieken’ exposeert de Stichting Vechtdalkunsten de komende maanden in de Konijnenbeltsmolen. De expositie werd vanmiddag feestelijk geopend door burgemeester Hans Vroomen en stichting voorzitter Annemarie Leebeek, nadat molenaar Bastiaan Woertink de sleutel aan een touwtje liet zaken.

Burgemeester Hans Vroomen (l.) opende samen met stichting voorzitter Annemarie Leebeek de expositie.

Exposities

Kunst in de onderste verdieping van de molen is niks nieuws, de afgelopen twintig jaar werden er gedurende de zomermaanden al kunst exposities georganiseerd door een werkgroep. Maar zij zijn daar mee gestopt, en nu heeft de Stichting Vechtdalkunsten het stokje overgenomen.

Burgemeester Hans Vroomen (l.) opende samen met stichting voorzitter Annemarie Leebeek de expositie.

De in 2014 opgerichte stichting heeft als doel het promoten, stimuleren en vernieuwen van kunstuitingen en kunstevenementen in het Vechtdal. Zo is de stichting onder andere actief met ‘Kijk op Kunst’, ‘Ommer Kunst Weekeind’ en de ‘Montmartre’.

Ommer Molens

De onderbouw van de korenmolen, gelegen aan de Vecht en dicht bij het centrum, leent zich uitstekend als galerie. De beherende Stichting Ommer Molens met molenaar Bastiaan Woertink is ingenomen met de voortzetting van de molen als kunstgalerie. De eerste verdieping van de molen bezit bovendien een kleine expositie over de Ommer molens.

V.l.n.r. Hans Vroomen, Annemarie Leebeek, Hettie Overwijk, Tonnie Spruijt en Johanna Schokkenbroek.

De eerste exposanten van ‘Kunst onder de Wieken’ zijn Hettie Overwijk met keramiek werken, Johanna Schokkenbroek met abstracte mixed media schilderijen, en Tonnie Spruijt met schilderijen. De eerste expositie loopt vanaf vandaag tot en met 14 augustus. Daarna zullen andere kunstenaars van de Stichting Vechtdalkunsten hun werken exposeren.