Vechtdal Wonen stelt huurverhoging vanwege coronacrisis uit tot oktober

Ommen – Door de coronacrisis kan het voor huurders van Vechtdal Wonen een onzekere tijd zijn wat betreft hun inkomen. Bijvoorbeeld omdat ze minder werk hebben of hun baan kwijt zijn geraakt. Dit kan gevolgen hebben voor het betalen van de huur. Vechtdal Wonen, in januari 2019 ontstaan uit een fusie van de corporatie Beter Wonen Vechtdal te Hardenberg en woningstichting De Veste uit Ommen, wil haar huurders graag tegemoetkomen in deze bijzondere tijd. Daarom stelt de corporatie de geplande huurverhoging van 1 juli uit tot 1 oktober 2020.

Huurverhoging uitgesteld

In overleg met de huurdersorganisaties stelt Vechtdal Wonen de huurverhoging van 1 juli uit naar 1 oktober 2020. Dit betekent dat de huurprijs en servicekosten voor huurders tot 1 oktober gelijk blijven; dit scheelt 3 maanden met een mogelijk hogere huur. Huurders lezen hier meer over in een brief die ze deze week ontvangen.

Helpende hand

“Als maatschappelijke organisatie willen we een bijdrage leveren om de effecten van de coronacrisis te beperken voor onze huurders”, aldus Martijn Rink, directeur bestuurder van Vechtdal Wonen. “Met dit gebaar hopen we de huurders, die hierdoor geraakt worden, een helpende hand te bieden en hiermee de woonlasten betaalbaar te houden. Toch wil ik benadrukken dat het belangrijk is dat huurders contact met ons opnemen wanneer zij door plotselinge terugval in hun inkomen betalingsproblemen krijgen. Samen met de huurder gaan we op zoek naar een passende oplossing.”

Huurbevriezing

Voor sommige huurders is het ook mogelijk om vanaf 1 oktober de huur te bevriezen tot 1 juli 2021. De huur wordt dan niet verhoogd. Deze landelijke afspraken zijn gemaakt door de Woonbond en Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties. Dit is alleen mogelijk voor huurders met een laag inkomen en een in verhouding hoge huur. Op www.vechtdalwonen.nl kunnen huurders op een schema bekijken of ze hiervoor in aanmerking komen.