Vechtdal College haalt €14.529 op tijdens ‘Urban Run’

Ommen – Bij de op woensdag 11 juli door het Vechtdal College georganiseerde Urban Run is €14.529,- opgehaald. Met medewerking van diverse lokale ondernemers en de organisator van de Ommer Bissingh werd een kleine twee weken terug een parcours van vier kilometer uitgezet.

Op vrijdag 20 juli werd duidelijk dat het eindbedrag van de actiedag voor Edukans met €14.529,- veel hoger was dan het streefbedrag. Dit komt volgens de organisator door de vele klassen en mentoren die zich enorm hebben ingezet voor het doel. De klas die met €1.242,- het hoogste (gemiddelde) bedrag heeft opgehaald mag aankomend voetbalseizoen in het MAC³PARK stadion een thuiswedstrijd van PEC Zwolle bijwonen. In die éne klas was zelfs een leerling die in haar eentje €285,- ophaalde, zij heeft twee bioscoopkaarten ontvangen.

Verder was er een heerlijke taart voor een vierde jaars HAVO klas. Zij wonnen namelijk de originaliteitsprijs. Zij waren tijdens de loop gekleed in zelfgemaakte kleding met de kleuren van de Ghanese vlag.