Vandalen houden ‘s nachts huis, zwembad noodgedwongen dicht

Ommen – Vandalen hebben vannacht een spoor van vernielingen achter gelaten ten noorden zuiden van de Vecht. Rond kwart over vier vanmorgen zag een alerte buurtbewoner dat er vernielingen werden gepleegd, en schakelde de politie in. De buurtbewoner gaf volgens de politie een goed signalement door, en kon later zelfs aangeven waar de mannen zich bevonden. De twee verdachten, een 18-jarige man uit Nieuwleusen en een 26-jarige man uit Dalfsen, werden aangehouden in een speeltuintje in de buurt van de Doormanstraat.

Vijf auto’s raakten beschadigd. Foto: politie Ommen.

Uit een eerste inventarisatie blijkt dat er in ieder geval vijf auto’s en een lantaarnpaal beschadigd zijn. De vernielingen vonden plaats in de omgeving van de Den Oordt, Hessel Mulertstraat en Doormanstraat. Beide mannen zitten vast en het onderzoek loopt. De politie Ommen laat op Facebook weten de alerte getuige erg dankbaar te zijn voor de melding. Er is mogelijk nog meer schade aangericht in de omgeving. De politie vraagt eventuele gedupeerden contact met hen op te nemen.

Olde Vechte

Vanmorgen werd ontdekt dat er ook vandalen bezig zijn geweest bij het Openluchtbad Olde Vechte. “Wat een droevige blik vanmorgen op het zwembad”, wordt er op Facebook geschreven. “Vannacht hebben vandalen over de afdekking gelopen. Er kan voorlopig niet worden gezwommen en de afdekking kan niet open.” De verwachting is dat er morgen weer een duik kan worden genomen in het zwembad.

De vandalen zijn haarfijn vastgelegd op beveiligingscamera’s. “We hopen dat de jongens die rond 2 uur vannacht op het bad zijn geweest zich melden bij de kassa van het bad. De politie is in kennis gesteld.” Onduidelijk is nog of er een verband is met de vernielingen ten noorden van de Vecht.