Vanaf de Beerze Bulten vermiste 7-jarige was bij onbekend vriendje

BEERZE – De 7-jarige Stan is vanavond ongeveer vier uur vermist geweest vanaf camping de Beerze Bulten tussen Ommen en Mariënberg. Rond 21:20 kwam het bericht dat de jonge in goede gezondheid weer was gevonden en inmiddels weer bij zijn ouders op de camping was. De jongen bleek bij een onbekend vriendje op de camping te zijn.

De jongen vertrok rond vijf uur lopend. Zijn ouders, waarmee hij samen op de camping kampeert, hadden sindsdien niks van hem vernomen. Na een zoektocht met personeel rond de camping, zonder resultaat, werd de politie kort voor acht uur ingeschakeld. De politie verspreide direct een Burgernet bericht met het signalement van de jongen en en schaalde flink op. Tien agenten kwamen op de melding af. Ook medewerkers van Toezicht en Handhaving Vechtdal kwamen naar de omgeving van de camping.

De politie sprak aanvankelijk van een “urgente vermissing” en zette een zoekactie op touw. Er werd snel gekeken om een speurhond of wellicht een politiehelikopter naar het gebied te krijgen. Geen van beiden was gelukkig uiteindelijk nodig. Ook campinggasten, omwonenden en mensen die het Burgernet bericht ontvingen gingen op zoek in de bossen rondom de camping en schreeuwden de naam van de jongen.

Campinggasten

Rond 21:00 diende zicht steeds meer campinggasten aan die mee wilden zoeken. Op dat moment werd er gekozen om met een groep van rond de 100 personen een zoekslag te maken in het bosgebied ten zuiden van de camping. Nadat deze groep op linie was gebracht en inmiddels zo’n 50 meter het bos was ingelopen kwam het verlossende bericht. De jongen was terecht. Hij bleek achteraf bij een onbekend vriendje op de camping te zijn.