Van zware mishandeling kind verdachte man (31) drie maanden langer vast

Ommen – De 31-jarige man uit Ommen die ruim twee weken geleden werd aangehouden, en wordt verdacht van de zware mishandeling van een kind blijft nog zeker drie maanden langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank gisteren besloten. Die acht dat er genoeg reden is om het voorarrest met 90 dagen te verlengen; het Openbaar Ministerie had hier ook om gevraagd.

Er werd begin juni grootschalig politieonderzoek verricht bij de woning.

Op 1 juni startte de politie een grootschalig onderzoek bij een woning aan de Govert Flinckstraat. De voorkant van de woning werd afgeschermd met hekken, en de forensische opsporing deed er twee volle dagen onderzoek. Een woordvoerder van de politie bevestigde die dinsdagavond dat het onderzoek gebeurde in verband met een gebeurtenis waarbij een kind gewond raakte, en dat een man en vrouw uit Ommen waren aangehouden.

Het Openbaar Ministerie wil verder nog altijd niks meer delen over de zaak. Wat de relatie tussen de verdachte man en vrouw, en het kind is blijft onbekend, evenals de gezondheidssituatie van het kind. Het huis dat werd onderzocht wordt volgens omwonenden bewoond door een ‘keurig gezin’ bestaande uit een man, vrouw en een kind. Maar of dit ook de betrokken personen zijn, is formeel nog onbevestigd.

Het voorarrest van de man werd eerder al met 14 dagen verlengd. De 30-jarige vrouw die ook werd aangehouden is destijds al in vrijheid gesteld; ze is nog wel verdachte in de zaak.