Vakantie moeder en zoon eindigt in ravage op Coevorderweg

Ommen – De vakantie van een moeder en zoon is vandaag ruw ten einde gekomen. Rond het middaguur werd hun camper verwoest bij een ongeval op de Coevorderweg in Ommen. De vrouw uit het Drentse Havelte was net aan de vakantie begonnen met haar zoon die in Utrecht woont. Ze was onderweg naar een camperplaats en had na verkeerd te hebben gereden op aanwijzing van de navigatie haar Dethleffs camper net gedraaid.

Ze wou vanaf de Coevorderweg weer de gelijknamige weg oprijden richting Ommen; bij de kruising waar deze overgaat in de Slagenweg. Ze zag een trekker aankomen uit de richting van Ommen, en was onder de indruk dat ze hier nog gemakkelijk voor kon optrekken. Echter bleek tijdens het oprijden dat de trekker aanzienlijk harder reed dan dat zij had ingeschat.

De bestuurder van de trekker remde met alle macht, maar kon de camper niet meer ontwijken. De trekker botste tegen de linker achterkant van de camper, en de machine aan de voorhefinrichting van de trekker boorde zich in de camper. Na de impact kantelde de trekker, en werd de camper de berm ingedrukt. Wonder boven wonder bleven zowel de inzittenden van de camper, waaronder een kleine hond, als de jongeman die de trekker bestuurde ongedeerd. Na aankomst van de hulpdiensten begon het wrak van de camper te kraken, en stortte het dak van het voertuig in.

Het verkeer op de Coevorderweg en Slagenweg liep behoorlijk hinder op van de nasleep van het ongeval. Het verkeer kon door de politie gedeeltelijk voorbij het ongeval worden geleid, maar tijdens de bergingswerkzaamheden moest het verkeer een aantal keer volledig worden stilgezet. Met behulp van een kraantje van de gemeente en een lokaal afvalbedrijf zijn de resten van de camper opgeruimd.