Univé Stad en Land gaat winkel aan Brugstraat sluiten

OMMEN – Univé Stad en Land gaat in september dit jaar de Univé winkel aan de Brugstraat sluiten. De verzekeringsmaatschappij gaat in het district Stad en Land 9 van haar 20 winkels sluiten. Univé is een coöperatieve vereniging zonder winstoogmerk en is een van de grootste verzekeraars van Nederland is. Univé Stad en Land heeft op het moment 20 winkels verspreid over Drenthe, Overijssel, Gelderland en Oost-Groningen. Univé Stad en Land Ommen verhuisde in mei 2015 naar het gebouw op de hoek van de Brugstraat en de Kruisstraat.

De Univé winkel op de hoek van de Brugstraat en de Kruisstraat.
De Univé winkel op de hoek van de Brugstraat en de Kruisstraat.

Univé Stad en Land ervaart dat steeds minder klanten een bezoek brengen aan de fysieke winkels. Ook liggen een aantal van de winkels heel dicht bij elkaar. Daarom is besloten om te kijken naar een betere spreiding van de winkels in met name Overijssel en Gelderland. Hierom is besloten om de winkels in Ter Apel, Vollenhove, Ommen, Elburg, Nijverdal en Deventer volledig te gaan sluiten. De winkel in Winschoten blijft bestaan maar is alleen geopend op afspraak voor zakelijke klanten. In Elst wordt een nieuwe winkel geopend. Wanneer deze nieuwe winkel open is sluiten ook de winkels in Arnhem en Nijmegen.

‘Andere communicatiekanalen’

“Als coöperatieve verzekeraar staan we graag dichtbij onze klanten. We vinden persoonlijke dienstverlening belangrijk. Maar we zien ook dat klanten steeds meer gebruikmaken van andere communicatiekanalen. Contact met onze klanten verloopt meer en meer via telefoon, app, e-mail en internet. Wij kijken daarom continu naar de locatie en relevantie van onze winkels.” licht Pieter-Jan Varekamp, sinds eind 2016 voorzitter van het directieteam, toe.

“De herindeling van de winkels biedt ons ook de gelegenheid te kijken naar een nieuwe invulling van onze winkels en producten en diensten.” vervolgd Varekamp. “De wereld verandert en de behoeften van klanten veranderen daarin mee. Enerzijds willen klanten minder verzekeren, maar anderzijds willen ze beter inzicht hebben in de risico’s die zij lopen en hoe zij de gevolgen daarvan kunnen beperken.”

‘Univé is en blijft dichtbij’

De aanwezigheid van Univé in het Vechtdal verdwijnt niet. “Univé is en blijft dichtbij.” Univé gelooft dat haar lokale wortels het verschil maken. “We kijken continu hoe we dichtbij onze leden kunnen zijn, mét winkels en online. Dat betekent dat we winkels openen waar op dat moment behoefte aan is. Dat kan door nieuwe winkels te openen, een shop-in-shop of soms een tijdelijke pop-up store. Maar dat betekent ook dat winkels waar geen of nauwelijks meer klanten binnenlopen sluiten.” aldus Varekamp.

Dalfsen

Mensen uit Ommen zullen voortaan naar de Univé winkel aan de Goldkampstraat in Dalfsen moeten. Univé Stad en Land wil met de nieuwe indeling van de winkels zorgen dat er voor iedereen binnen een straal van zo’n 25 kilometer een winkel is. Met het op termijn toevoegen van de winkel in Elst komt het totaal aantal winkels van Univé Stad en Land op twaalf.

Banen

Deze veranderingen zullen invloed hebben op de medewerkers van de verzekeraar. Door de veranderingen zullen op sommige plekken vacatures ontstaan terwijl er op andere plekken banen gaan verdwijnen. “We lossen dit zoveel mogelijk op door een duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers en te investeren in opleiding en ontwikkeling van competenties. Daarnaast hebben we als organisatie met 350 medewerkers ook te maken met natuurlijk verloop.” aldus de verzekeraar. Of en hoeveel banen gaan verdwijnen in Ommen kan de verzekeraar nog niet vertellen.