Unicum: Ekkelenkamp verkoopt voor het eerst ijs in decembermaand

Ommen – Een unicum vandaag en morgen in Ommen. Voor het eerst in de geschiedenis is de ijssalon van Ekkelenkamp in de decembermaand geopend. Met een aparte menukaart voor deze bijzondere wintereditie wordt het seizoen een kleine verlenging gegeven. Met behulp van Vechtdal Events is de pittoreske ijssalon sfeervol aangekleed. Op de achtergrond draait een muziekje, en bij een vuurtje kunnen de handen worden opgewarmd. Om voor wat extra gezelligheid te zorgen heeft Sinterklaas twee ijs Pieten uitgeleend.

“We kunnen nu verder weinig, maar we wilden wel wat doen”, deelt eigenaar Ron Ekkelenkamp. De afgelopen week werd op de social media van het restaurant en ijssalon al gehint op de actie. “We zijn zo lekker bezig met elkaar, en hebben weer wat te doen. En de klanten natuurlijk ook, even lekker eruit in de open lucht” Op de menukaart staan verschillende lekkernijen met een winters tintje. Zo is er een sorbet met witte chocolade, brownie en stoofpeer. Maar ook met pepernoten, tumtum en schuimpjes. Of hazelnoot schuimtaart en hazelnoot praline. Ook kan er worden gekozen voor een versgebakken wafel met vanille-ijs, waar op ook toppings zoals salted caramel met hazelnoot, of een winterse appelcompote kunnen worden toegevoegd.

Uiteraard kan er ook gewoon een bakje ijs worden besteld. Maar het vanille-ijs dat vandaag en morgen geserveerd wordt is wel anders dan anders. “Een speciaal ijsrecept. Echt heel anders dan dat we in de zomer hebben. Veel romiger, en een veel vollere smaak: vanille bourbon; met vanille puntjes erin. Echt een wat luxer vanille-ijs. Dat is gewoon even wat lekkerder met de winterse temperaturen.” Voor wie desondanks toch geen zin heeft in ijs, kan er bij het snackloket onder andere ook worden gekozen voor de welbekende huisgemaakte snert, een panini, of een puntzak patat met snack. En natuurlijk koffie, cappuccino en warme chocolademelk met slagroom.

Om nog een extra element toe te voegen aan de bijzondere openstelling krijgen klanten de kans om een prijs te winnen. “We hebben het rad geleend van OZC. Daar staan nu verschillende prijzen op. Door een draai aan het rad te geven kan bijvoorbeeld een gratis sorbet worden gewonnen, maar ook de hoofdprijs van een maand lang gratis ijs in het volgende seizoen.” De lekkernijen zijn morgen tussen 12:00 en 18:00 nog af te halen. De ijs Pieten moeten daarna snel weg om de pakjesboot nog achterna te kunnen zwemmen.