Uitzonderlijke prestatie Obed Redder (17) van SDG op slagwerk examen

Ommen – Obed Redder behaalde afgelopen zaterdagavond glansrijk zijn D-diploma slagwerk met indrukwekkende 10. De 17-jarige Obed is lid van muziekvereniging Soli Deo Gloria (SDG) Ommen. Voor het D-examen, het hoogste examenniveau voor amateurmuzikanten, had Obed samen met zijn docent Christiaan Saris van TacT Muziek een concertprogramma van een uur samengesteld.

Foto: Soli Deo Gloria

Met dit programma liet Obed zien alle muzikale en instrumentale vaardigheden uitstekend te beheersen. Naast de kleine trom waren het drumstel en de melodische instrumenten marimba en vibrafoon onderdelen van het muzikaal programma. Zo was er in het programma een marimbaduet met Thomas Webbink, ‘Catching Shadows’ van Ivan Trevino, speelde Obed ‘Tornado’ van Mitch Markovich en een door Obed zelf gecomponeerde solo op kleine trom bij de muziek van Brian Tyler bij de film ‘Furious 7’.

Examinator André Floors was erg onder de indruk van het hoge niveau van musiceren en waardeerde het examen met het hoogste cijfer 10. Docent Christiaan Saris en opleidingscoördinator Karst Veurink van SDG Ommen toonden zich zeer trots op deze uitzonderlijke prestatie van Obed. Obed heeft met het behalen van zijn D-diploma zijn muzieklessen afgerond, maar hij blijft speler van het slagwerkensemble van SDG Ommen.